Wednesday, October 26, 2011

Kanalski elektro grejač

Naziv: Elektro grejač, kanalski elektro grejač
Oznaka: EG

Električni grejač se koristi za grejanje vazduha do 40-70°C u uslovima suve sredine koja nije eksplozivno ugrožena, i za ugradnju u kanale, klima-komore i klima-ormane. Pogodni su za korišćenje u postojećim sistemima klimatizacije zbog vrlo jednostavne ugradnje. Isporučuju se sa ili bez automatike, po želji naručioca.
Kanalski elektro grejač
Naziv: Elektro grejač, kanalski elektro grejačOznaka: EGElektrični grejač se koristi za grejanje vazduha do 40-70°C u uslovima suve sredine koja nije eksplozivno ugrožena, i za ugradnju u kanale, klima-komore i klima-ormane. Pogodni su za korišćenje u postojećim sistemima klimatizacije zbog vrlo jednostavne ugradnje. Isporučuju se sa ili bez automatike, po želji naručioca.
Prospekt (PDF, 314KB)
Atesti i stručno mišljenje ETF-a Univerziteta u Beogradu
Karakteristike
Proizvodimo kanalske elektro grejače u rasponu snage od 2 do 150 kW.
Grejač vazduha se sastoji od glatkih cevi u ramu od čeličnog lima. Kućište u kome je smešten ram sa grejnim elementima je izrađeno od lima. Kutija sa klemama za priključenje grejača na elekrično napajanje se nalazi spolja na kućištu i snabdevena je zavrtnjima za pritezanje i osiguranje kontakata. Standardni električni priključak je 3 x 380 V, 50 Hz.
Uz kanalski elektro grejač se isporučuje (na zahtev korisnika) i kompletan regulacioni krug za održavanje zadate temperature, koji se sastoji od sobnog termostata, stepenastog regulatora temperature, presostata i graničnog termostata.
U skladu sa propisima o zaštiti od požara grejači kapaciteta do 6000 m3/h opremljeni su sa jednim, a preko toga sa dva sigurnosna termostata. Uz naručene elemente isporučujemo i presostat, vazdušni prekidač koji direktno kontroliše protok vazduha i ne dozvoljava da električni grejač radi ako ne postoji strujanje vazduha ili ono padne ispod dozvoljene vrednosti (usled kvara ventilatora, elektromotora ili kidanja kaiševa).
Električni grejač vazduha je univerzalan i simetričan. Dozvoljena je montaža i u horizontalnom i u vertikalnom položaju. Nije bitan smer strujanja vazduha. Kanalski elektro grejač može da se montira i kao levi i kao desni, ali je vađenje grejača iz kasete uvek bočno.